Tyrol ~ summer vacay’ 2017

Hey daar!

-Of moet ik zeggen: seid gegrüßt! Ja hoor, ik ben enkele dagen geleden weergekomen van mijn prachtige (regen-)vakantie in Oostenrijk. En natúúúrlijk kon ik goed Duits communiceren met iedereen en natúúúúúrlijk ben ik super hard gebruind..

Who am I kidding? Mijn Duits was vreselijk, ik klapte steeds volledig dicht wanneer iemand tegen me in het Duits begon en dan staarde ik hulpeloos naar een familielid zodat die me uit de nood kon helpen. En over dat bruinen: tenzij je kunt bruinen van de regen was er maar één dagje dat ik echt de kans had te bruinen. Maar oké, doet er niet toe, ik was daar toch niet om gewoon elke dag te luieren aan een zwembad en ongelooflijk te verbranden (in mijn geval), ik was er voor het prachtige uitzicht en de bergtochten. En die waren er! Dus joepie, doel bereikt! (Can we go home now?)


Ohja nog iets kleins er gauw tussen gegooid: waarschijnlijk ga ik niet verder met dat hele blog-ook-in-engels-gedoe (zie vorige blog) omdat dat 1) ontzetten veel werk is om én in het Nederlands én in het Engels te schrijven 2) ik me niet echt kan uitleven in het Nederlands omdat ik dan die hele zinnen nog moet herleiden naar het Engels -en daar ben ik ietsie te tam voor, oeps- 3) “groter publiek” hahahaha, ach, laten we het op een klein blogje houden, right?


Back 2 Oostenrijk. Of moet ik zeggen Bach 2 Oostenrijk.. *lachtape* Want we verbleven in Bach.. O God mijn mopjes in de ochtend zijn the worst please send help.

ZOALS IK DUS ZEI, we verbleven in Bach, naast Stockach en Obergliben in het gezellige appartementje Haus Maria. Hoewel ik steeds vond dat er ‘Saus Maria’ op stond.

 

 

Oostenrijk was zo’n wisselvallig land. Eerst is het super zonnig en maak je je dus helemaal klaar om te gaan wandelen en vijf minuten later zijn er al zo’n donkere wolken verschenen dat je niet eens meer wilt gaan wandelen. En het hielp dus al helemaal niet dat Haus Maria zich net in het midden van een berg bevond waardoor we letterlijk tussen de (onweers)wolken sliepen. Máár het gaf wel een prachtig uitzicht natuurlijk.

 

2017-07-24 05.22.47 1.jpg
Het uitzicht vanuit ons appartementje

Wanneer het zonnig was en het ook zonnig ging blijven, stapte ik mee de bergen in. Het was al sinds onze vakanties in Frankrijk geleden dat ik nog een berg had beklommen en dat voelde ik meteen aan mijn lichaam. Pfioew..

Processed with VSCO with e2 presetProcessed with VSCO with e2 preset

Hier zagen we natuurlijk super mooie natuur (en liet ik de rest van het gezin steeds op me wachten omdat ik per sé van alles een foto moest hebben).

Processed with VSCO with e2 presetProcessed with VSCO with e2 presetProcessed with VSCO with e2 presetProcessed with VSCO with e2 preset

Op dag 1 werden we al meteen verwelkomd door een grote hagelbui, en dat konden we dan ook zien op de bergtocht die we toen maakten. Wel handig om je flesjes in koel te houden!

 

 

Ohja, kleeeeiiiiin detail vergeten: we mochten de berg gratis al deels op door middel van een skilift (say what?) ja hoor, een skilift in de zomer! En aangezien ik hoogtes maar niks vind, vond ik het niet echt goed nieuws dat we vaak de lift gingen gebruiken.

Processed with VSCO with e2 presetProcessed with VSCO with e2 preset

Over hoogtes gesproken: moeke vond het een geweldig idee om met het hele gezin over een hangbrug van 100-200 meter hoog en 100 meter lang te gaan. Een keer er over stappen was al één ding, het terug stappen om terug aan de overkant te geraken was een ander verhaal. Processed with VSCO with e2 preset2017-07-24-05-23-54-1.jpg

Omdat we er (normaal gezien) tien dagen waren, gingen we niet elke dag op de bergen gaan, maar ook wel eens naar een zwembad of naar een stadje in de buurt. Dit waren mijn favoriete dagen, de dagen wanneer we de stadjes gingen bezoeken. Niet dat er veel te zien was en er veel winkels waren, maar de huisjes waren zo mooi pastel en de sfeer was er zo rustig.. Buiten ik en mijn broers dan (VOORAL DIE LAATSTE TWEE) die de rust een beetje verstoorden.

Processed with VSCO with e2 preset2017-07-24 05.22.34 1.jpgProcessed with VSCO with e2 presetDSC_0653DSC_1021Processed with VSCO with e2 presetProcessed with VSCO with e2 presetProcessed with VSCO with e2 presetProcessed with VSCO with e2 presetProcessed with VSCO with e2 presetProcessed with VSCO with e2 presetProcessed with VSCO with e2 presetProcessed with VSCO with e2 preset

btw: dit ben ik dansend op een brug

Webp.net-gifmaker

Waarom zijn we geen 10 dagen gebleven zoals gepland? Op de achtste dag begon het te sneeuwen (!) waardoor we dachten “nee, we kassen hem”, want zelfs de dagen die daarop volgden ging het geen graad beter zijn.


Zal ik er volgend jaar terug heen gaan? Probably not. Máar het was uiteindelijk wel een topvakantie.

Luie groetjes,

XO Lisa

2017-07-19 09.07.09 1.jpg

 

PS: mijn kleine broertje en ik hebben deze vakantie gewerkt aan een grote Oostenrijk summervlog! Een kijkje nemen kan nooit kwaad (net zoals een duimpje omhoog geven)! Klik HIER

Waar ben jij deze zomer geweest? Laat het me gerust [anoniem] weten in de comments belowww.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s