Not your average Pukkelpop blogpost || #PKP17

Ik denk dat het geen geheim meer is dat ik niet zo goed ben in plannen.. Of optie twee: dat ik alles super ver uitstel [dat beloofd voor het komende schooljaar *slik*]. En dat is dus ook weer eens te zien aan deze blogpost: een post op 31 augustus over Pukkelpop, dat ondertussen al exact twee weken geleden begon. Dus please vergeef het me, maar hier is het dus!

[Alle foto’s zijn getrokken met een slechte smartphone camera dus het is niet dat de kwaliteit op en top is.]

First of all wil ik nog zeggen dat dit geen “normale” festival blogpost is, wat dus betekent dat ik níet van plan ben om mijn dúizenden foodpics (ik heb er niet eens één..) te showen en dat ik ook niet van plan ben om al de geweldige artiesten die er waren te beoordelen. Wat ik dan wél van plan ben? Eigenlijk hetgeen dat ik zelf het leukste vind: gewoon een beetje schrijven over hoe het daar was en wat ik er gedaan heb. Een soort van klein dagboekfragmentje dus. (Al degenen die dachten dat ik dus wél foodpics zou showen en artiesten zou beoordelen, jammer maar u zult moeten opkrassen.☺️ 🖐 )


Dit jaar besloten Arne en ik het eens anders aan te pakken: géén volgepropte trekrugzakken meer en geen ultrakleine tent waar amper twee matrassen en al ons gerief in paste, maar wél het grootste model van de Quechua opgooitent en rolvaliezen! Resultaat: een groot succes! Buiten het duizend maal “Sorry!” zeggen op de trein omdat je over iemand z’n voeten rolde met de valies, was het super handig!

Om maar eens te tonen hoe ruim onze tent was voor twee personen (foto genomen in mijn tuin, niet op de camping)

Net als vorig jaar lagen we op Camping Relax, puur voor het aantal uren slaap die we wouden hebben. Extra activiteiten op de camping? Daar zijn we te saai voor guess want veel interesseerde het ons niet. Daarom was Camping Relax dus weer perfect.

Processed with VSCO with a6 preset

Day 1 was om de festivalweide te verkennen. Wat ons meteen opviel: “Whaaat? Geen hoog schommeldraaispul meer waar je gratis op kon zoals vorig jaar?”. In de plaats: een hoge uitkijktoren. Ook goed!

2017-08-31 12.12.33 1.jpg

Ergens helemaal vanachter, naast de Castello en het aperol spritz kraampje, waren overal delen van een riolering gezet als zitbankjes recht voor een grote witte muur gemaakt van witte containers. “Video wall” stond er op. Binnen enkele uren zou er een voorstelling plaatsvinden, werd er gedisplayed op de video wall. *

Al degenen die een combi-ticket hadden konden woensdag al genieten van een héérlijk concert van BOEF en Kraantje Pappie, om al in de festivalstemming te komen, denk ik. Zelf heb ik het niet zo voor Nederlandse rappers maar O GOD waren me dat eens geweldige optredens! Ohja nog iets, omdat ik festivalgangers die enkel maar naar optredens gaan om hun smartphone de hele tijd in de lucht te houden om alles te filmen van het gehele concert om het op hun ‘supergeweldige’ snapchat verhaal te zetten ONTZETTEND IRRITANT vind, heb ik van heel weinig artiesten een foto.

* Om dus op de video wall terug te komen; na BOEF en Kraantje Pappie was het tijd voor de video wall-voorsteling. Kort samengevat was het gewoon een man die met een soort van rare verf op zijn armen rondliep op een podium (heel lachwekkend als je niet naar de video wall keek, en enkel naar de man zelf!) Maar dus de verf op zijn armen werd op een of andere manier geprojecteerd op het grote witte containerscherm en zo maakte hij dus al lopend met zijn armen in de lucht tientallen tekeningen op het scherm. Wauw, was me dit moeilijk om uit te leggen. Sorry aan al degenen die het niet snappen.

Alle andere dagen waren zoals je wel zou verwachten zoals ze zouden gaan: van de ene naar de andere festivaltent lopen om later te klagen dat je steeds achteraan staat. Want bruhhh was daar eens veel volk!

Naar deze artiesten zijn we geweest: BOEFKRAANTJE PAPPIE – EDEN – SIGALA – CLAPTONE – PETIT BISCUITWATSKY – MURA MASA – SIGMA LIVE – WALKING ON CARS – OH WONDER – TOVE LO – MACKY GEE – JAUZ – LONDON GRAMMAR BASTILLE – OLIVER HELDENS – DE IDEALE WERELD – BAKERMAT LIVE – FRITZ KALKBRENNER – MARSHMELLO – FLUME

Al de artiesten in bold en roze hadden optredens die ik me echt nog herinner én waar het aangenaam was om te staan (dus niet ergens helemaal vanachter of vol met duwende mensen).

Bij enkele van deze heb ik wel eens een paar foto’s genomen, hihi! Sorrynotsorry. WATSKYProcessed with VSCO with a6 preset2017-08-31 12.12.31 1.jpg

Mijn favoriete concert was dat van Marshmello, waarschijnlijk omdat we daar al van 3 UUR OP VOORHAND helemaal vooraan zaten te wachten. En waarschijnlijk had de cameraploeg van Pukkelpop ons opgemerkt want net voor dat Marshmello -of dotcom- het podium op liep, kwamen we op de kisscam. Best wel grappig eigenlijk, aangezien Arne niet besefte wat er gebeurde en waarom iedereen aan het juichen was na onze kus.

Graag ook een bedankje aan: Marshello om vuurwerpers op het podium te zetten zodat we nog wat warmte kregen, alle mensen die zo onhandig zijn om hun bonnetjes ter waarde van 3 euro op de grond te laten vallen (we hebben in totaal 5 bonnetjes oftewel 15 euro dus opgeraapt!!), de man aan het frietkraam die mijn bonnetjes niet aannam waardoor we dus gratis frietjes hadden, de bakken regen die uit de lucht zijn gevallen (want we hadden nog geen koud genoeg), de hilarische bordjes die overal aan de vuilbakken stonden en de mensen die de hele dag met een slinger ballonnen moeten rondlopen ♥

2017-08-31 12.12.30 1 (2).jpg

2017-08-31 12.13.37 1.jpg

Webp.net-gifmaker.gif

C U next year Pukkelpop! (maybe)

XO Lisa

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close